Η Ρουμανία θα επιβάλει πανεθνική νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και θα κλείσει όλα τα σχολεία για 30 ημέρες από τη Δευτέρα, αφού είδε ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων διπλασιάστηκε σε δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η Ρουμανία έχει από τις λιγότερο ανεπτυγμένες υποδομές υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα σε διάστημα 24 ωρών, επιβεβαιώθηκε αριθμός ρεκόρ 9.714 κρουσμάτων, ενώ περίπου 1.000 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, διπλάσιοι σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα.

Πάνω από 7.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα της επιδημίας τον Φεβρουάριο, σε μια χώρα 20 εκατ. κατοίκων.

«Πρέπει να είμαστε πολύ ρεαλιστικοί. Χρειάζονται ολοένα και αυστηρότερα μέτρα για να ελεγχθεί η εξάπλωση της πανδημίας» δήλωσε αργά χθες ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις σε υπουργούς της κυβέρνησης. Ωστόσο επανέλαβε την ανάγκη να παραμείνει σε λειτουργία η βιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη Δευτέρα, όλα τα καταστήματα θα κλείνουν στις 21:00 και οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους από τις 23:00 έως τις 05:00, σύμφωνα με εντολή της Εθνικής Επιτροπής Εκτάκτων Καταστάσεων.

Παράλληλα διευρύνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους σε όλη τη Ρουμανία, η οποία ετοιμάζεται για κοινοβουλευτικές εκλογές στις 6 Δεκεμβρίου, ενώ δόθηκε εντολή να κλείσουν όλες οι στεγασμένες αγορές αγροτικών προϊόντων.

Η Ρουμανία είχε επιβάλει αυστηρό lockdown τον Μάρτιο. Από τον Μάιο κατέστη υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα συγκοινωνίας και σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους και τους εξωτερικούς χώρους με πολύ κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης