Ισχυρή έκρηξη στην πόλη Λίνκοπινγκ, στη νότια Σουηδία, προκάλεσε ζημιές σε κτήρια και είχε αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 25 ανθρώπων, ανέφερε η αστυνομία.

Η αιτία της έκρηξης δεν είναι σαφής, αλλά η αστυνομία ανέφερε πως ομάδα πυροτεχνουργών κατευθυνόταν στο σημείο, στο κέντρο του Λίνκοπινγκ, και πως ξεκίνησε ποινική έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει πως το συμβάν αυτό σχετίζεται με την τρομοκρατία, δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο» δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Άσα Βίλσουντ.

«Πιστεύουμε πως το περιστατικό σημειώθηκε σε εξωτερικό χώρο», είπε η Βίλσουντ αναφερόμενη στην έκρηξη. «Εκτιμούμε πως υπάρχουν 25 ελαφρά τραυματίες — κανένας σοβαρός τραυματισμός ούτε θάνατοι».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Η σουηδική δημόσια ραδιοφωνία ανέφερε πως μια τεράστια έκρηξη κατέστρεψε παράθυρα και μπαλκόνια σε ένα πενταώροφο κτίριο κατοικιών και προκάλεσε ζημιές και σε γειτονικά κτήρια.

«Πολλοί άνθρωποι τηλεφώνησαν για μια πολύ ισχυρή έκρηξη που είχε αποτέλεσμα να σπάσουν πολλοί υαλοπίνακες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπγιορν Όμπεργκ.

«Μέχρι στιγμής μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων με ελαφρά τραύματα. Αποκλείσαμε μια μεγάλη περιοχή, πολλά οικοδομικά τετράγωνα».

Ο Πόντους Γιόχανσον, ένας 21άχρονος μηχανικός που μένει σε ένα κοντινό κτήριο, είπε πως βρισκόταν στο μπάνιο όταν άκουσε έναν δυνατό κρότο.

«Στην αρχή νόμισα ότι δεν ήταν κάτι κακό, στη συνέχεια είδα ότι το παράθυρο του γείτονα είχε σπάσει και έτσι βγήκα από το διαμέρισμά μας και είδα το χάος έξω» δήλωσε στο Reuters.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης