Αμερικανικό δικαστήριο διέταξε σήμερα την αποφυλάκιση μιας κομμώτριας από το Τέξας, που είχε καταδικαστεί επειδή δεν έκλεισε το κατάστημά της εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, μετά την κατάργηση από τον κυβερνήτη της πολιτείας των ποινών φυλάκισης που είχαν αρχικά προβλεφθεί για όσους παραβίαζαν την καραντίνα.

Η Σέλι Λούθερ, ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου “A la mode”, καταδικάστηκε την Τρίτη σε φυλάκιση επτά ημερών και βαριά πρόστιμα από δικαστήριο του Ντάλας, διότι συνέχισε να δέχεται πελάτες παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώπιον του δικαστηρίου, η ίδια εξήγησε ότι ήθελε «να ταΐσει τα παιδιά της».

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της πολιτείας Γκρεγκ Άμποτ, που είχε ήδη χαρακτηρίσει την ποινή «υπερβολική», τροποποίησε σήμερα το πρωί το διάταγμα που είχε εκδώσει για τα μέτρα καραντίνας επιτυγχάνοντας την αποφυλάκισή της και αποτρέποντας το ενδεχόμενο να επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταργώ τις ποινές φυλάκισης σε περίπτωση παραβίασης του διατάγματός μου, με αναδρομική ισχύ» δήλωσε.

Αυτή η αλλαγή «θα επιτρέψει, εφόσον εφαρμοστεί σωστά, την αποφυλάκιση της Σέλι Λούθερ».

Ανέφερε, επίσης, τις περιπτώσεις της Άνα Ίζαμπελ Κάστρο Γκαρσία και Μπρέντα Στέφανι Μάτα, δύο αισθητικών που βρέθηκαν αντιμέτωπες με διώξεις στην πόλη Λαρέντο, διότι συνέχιζαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατ’ οίκον.

Πολύ σύντομα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας διέταξε την αποφυλάκιση της Λούθερ.

Στις ΗΠΑ, όπου περισσότεροι από 73.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19, τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας τα λαμβάνουν οι τοπικές αρχές ή οι κυβερνήτες των πολιτειών.

Αν και συνέβαλαν στο να περιοριστεί η διασπορά του ιού, προκάλεσαν, επίσης, ασφυξία στην οικονομία. Σε πολλές πολιτείες, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις με τις οποίες ζητείται η επανεκκίνηση της χώρας.

Ο κυβερνήτης του Τέξας αναμένεται να συζητήσει το θέμα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αργότερα σήμερα στον Λευκό Οίκο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης