Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι προσκάλεσε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να απευθύνει ομιλία στη διάρκεια κοινής συνεδρίασης των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου την Τετάρτη 28η Απριλίου, λίγο πριν από το συμβολικό ορόσημο των 100 πρώτων ημερών της θητείας του.

Η κα. Πελόσι με επίσημη επιστολή της κάλεσε τον Τζο Μπάιντεν να παρουσιάσει στην αμερικανική εθνική αντιπροσωπεία «το όραμά» του προκειμένου «να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες αυτής της ιστορικής στιγμής», την ώρα που η κυβέρνηση του Δημοκρατικού συνεχίζει τις προσπάθειες ώστε η χώρα να μπορέσει να ξεπεράσει την πανδημία του νέου κορωνοϊού και τις αρρυθμίες που προκαλεί ο αντίκτυπός της στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομιλία του, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να αναφερθεί εκ νέου στην πρότασή του να γίνουν επενδύσεις 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις υποδομές, αντικείμενο διαλόγου και αντεγκλήσεων των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο.

Ακόμα εκτιμάται πως θα αποπειραθεί να πείσει περισσότερους Αμερικανούς να εμβολιαστούν, θα αναφερθεί στη ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, στις διενέξεις με τη Ρωσία για την Ουκρανία, με την Κίνα για την Ταϊβάν και με το Ιράν όσον αφορά το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Τον Φεβρουάριο, η κα. Πελόσι είχε αναγγείλει πως θα προσκαλούσε τον πρόεδρο να εκφραστεί ενώπιον της ολομέλειας του Κογκρέσου αφού εγκρινόταν το πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, κόστους 1,9 τρισ. δολαρίων. Ο κ. Μπάιντεν υπέγραψε και επικύρωσε τον νόμο αυτόν την 11η Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης