ΗΠΑ: Σάντερς και Μπλούμπεργκ αυξάνουν τα ποσοστά τους στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020, 03:30
ΗΠΑ: Σάντερς και Μπλούμπεργκ αυξάνουν τα ποσοστά τους στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς αύξησε σταθερά τη δημοτικότητά του, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τώρα βρίσκεται κοντά στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ως προς την διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών για τις εκλογές του Νοεμβρίου, μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης σε παναμερικανικό επίπεδο (Reuters/Ipsos).

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου και τα αποτελέσματά της δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη με ποσοστό 20% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος να δηλώνει ότι θα υποστηρίξει τον Σάντερς έναντι των 11 άλλων υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα, ώστε ο ίδιος να βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρόεδρο Τραμπ στις εκλογές.

Το ποσοστό του Σάντερς έχει αυξηθεί κατά 2% σε σύγκριση με τα αποτελέσματα μιας παρόμοιας δημοσκόπησης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ποσοστό 19% υποστήριξε τον Μπάιντεν, 12% την Ελίζαμπεθ Γουόρεν, 9% τον Μάικλ Μπλούμπεργκ και 6% τον Πέτε Μπάτιγκιεγκ.

Τόσο ο Σάντερς, όσο και ο Μπλούμπεργκ έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους σε καθεμιά από τις τρεις δημοσκοπήσεις (Reuters / Ipsos) που πραγματοποιήθηκαν από τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ τα ποσοστά που λαμβάνουν ο Μπάιντεν, η Γουόρεν και ο Μπάτιγκιεγκ παραμένουν σταθερά.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020, 03:30