Τρεις διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από σφαίρες κοντά στο ιρανικό προξενείο της Κερμπάλα, νότια της Βαγδάτης, κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Λίγο πριν από τους πυροβολισμούς αυτούς οι διαδηλωτές ύψωσαν ιρακινές σημαίες στο τσιμεντένιο τοίχο γύρω από το προξενείο γράφοντας «Ελεύθερη Κερμπάλα, έξω το Ιράν». Άλλοι πετούσαν πέτρες και πυροτεχνήματα υπό το βλέμμα των αστυνομικών ενώ πυρπόλησαν λάστιχα, με τις φλόγες να φτάνουν έως την περίφραξη του προξενείου και τις πύλες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση πραγματικών σφαιρών για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές που προσπάθησαν να πυρπολήσουν το προξενείο του Ιράν.

Ανταποκριτές του AFP δήλωσαν ότι είδαν τουλάχιστον δύο διαδηλωτές να κείτονται στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις τους, αφού δέχθηκαν σφαίρες στο στήθος.

Από την Τετάρτη οι Αρχές του Ιράκ έχουν σταματήσει να ανανεώνουν τον απολογισμό των νεκρών από τις κινητοποιήσεις και τις συγκρούσεις στη Βαγδάτη και άλλες πόλεις, κυρίως στον Νότο, όπου από την 1η Οκτωβρίου περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, περίπου 12 διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους από την προηγούμενη Τετάρτη.

«Θέλουν να μας σκοτώσουν, όχι να μας διαλύσουν, δεν πυροβολούν στον αέρα» κατήγγειλε ένας νεαρός διαδηλωτής μπροστά από το ιρανικό προξενείο. «Εκείνοι προστατεύουν το προξενείο μιας ξένης χώρας την ώρα που εμείς θέλουμε απλώς η χώρα μας να είναι ελεύθερη, χωρίς να την κατευθύνει καμία άλλη» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης