Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Ισραήλ αυξήθηκε κατά 5.534 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 272.309 συνολικά, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας χθες Δευτέρα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού έφθασε τους 1.757 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, καθώς άλλοι 38 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε από τους 900 στους 880, επί συνόλου 1.648 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται επί του παρόντος σε 66.196.

Οι περιπτώσεις στις οποίες κρίνεται πως οι ασθενείς ανάρρωσαν αυξήθηκαν στις 204.355, ή κατά 8.726 σε 24 ώρες, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Νωρίτερα χθες το κυβερνητικό κλιμάκιο που έχει συστηθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αποφάσισε να μη χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα πριν από την επόμενη σύγκλησή του, τη 12η Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι οι αντιδράσεις κλιμακώνονται με τον υπουργό Οικονομικών Ισραέλ Κατς να απαιτεί να ανοίξουν ξανά οι περισσότερες επιχειρήσεις από την 11η Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Κανάλι 12 της ισραηλινής τηλεόρασης, ενώ ο Μπένι Γκαντς, αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας, ζήτησε να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και επιχειρήσεις που δεν υποδέχονται κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σχεδόν 1 εκατομμύριο ανέργους, η πίεση στον Νετανιάχου και την κυβέρνησή του εντείνεται, εν μέσω κλίματος οργής της κοινής γνώμης για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η πανδημία του κορωνοϊού και η οικονομική κρίση που πυροδοτεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης