Ένας Παλαιστίνιος έπεσε την Πέμπτη (27/4) νεκρός από πυρά στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αφού νωρίτερα απείλησε με μαχαίρι έναν αστυνομικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένας στρατιώτης να πυροβολεί επανειλημμένως τον Παλαιστίνιο, ακόμη κι όταν ήταν πεσμένος στο έδαφος. Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο Παλαιστίνιος οδηγούσε όχημα με το οποίο επιχείρησε να παρασύρει πεζούς και αστυνομικούς. Ακολούθως, αναφέρει η ανακοίνωση, το εγκατέλειψε και προσπάθησε να επιτεθεί με μαχαίρι σε έναν αστυνομικό, όταν πυροβολήθηκε από στρατιώτη.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο 39χρονος Άχμεντ Γιακούμπ Τάχα σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, χωρίς να επιβεβαιώνει την εκδοχή της «απόπειρας επίθεσης».

Από τις αρχές του έτους η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση έχει κλιμακωθεί, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 99 Παλαιστίνιους, 19 Ισραηλινούς, μία Ουκρανή και έναν Ιταλό, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που επικαλείται επίσημες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης