Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 7.870 περιστατικά του SARS-CoV-2, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων να φθάνει τις 962.193.

Παράλληλα, 24 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 6.723 νεκρούς μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών περιστατικών Covid αυξήθηκε στα 59.218.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση επίσης αυξήθηκαν, φθάνοντας τους 600 (+21 σε 24 ώρες).

Αφότου άρχισε εκστρατεία ανοσοποίησης στο Ισραήλ, τον Δεκέμβριο του 2020, σχεδόν 5,87 εκατ. πολίτες της χώρας –ή το 62,9% του πληθυσμού– έχουν λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση των εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19, πάνω από 5,4 εκατ. τη δεύτερη δόση, πάνω από 1,17 εκατ. τρίτη, ενισχυτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εβραϊκό κράτος άρχισε να χορηγεί τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε ανθρώπους 50 ετών και άνω την περασμένη εβδομάδα, αψηφώντας την έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μορατόριουμ των αναμνηστικών δόσεων ώστε να μπορέσουν να διατεθούν περισσότερα εμβόλια στις φτωχότερες χώρες.

Χθες στο Ισραήλ τέθηκαν σε ισχύ νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πλέον είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για την COVID-19 ή αρνητικού τεστ PCR για τον SARS-CoV-2 για την είσοδο σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, μουσεία, βιβλιοθήκες, καθώς και χώρους όπου διεξάγονται αθλητικές συναντήσεις ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης