Σύμφωνα με τους Ιταλούς εισαγγελείς του Ρέτζιο Εμίλια, είναι πλέον βέβαιο ότι η 18χρονη Σαμάν Αμπάς δολοφονήθηκε στο τέλος Απριλίου από τους συγγενείς της επειδή δεν ήθελε να παντρευτεί, με «καταναγκαστικό γάμο», έναν ξάδερφό της στο Πακιστάν.

Η κοπέλα είχε μεταναστεύσει στην Ιταλία με την οικογένειά της το 2016, και οι επιδόσεις της στο σχολείο ήταν εντυπωσιακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι δύο τα κύρια στοιχεία στα οποία βασίζουν την τραγική διαπίστωσή τους οι δικαστικοί. Το πρώτο είναι ένα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, το οποίο δείχνει τον θείο της Σαμάν, στις 29 του περασμένου Απριλίου, να κρατά μεταλλικό φτυάρι και να κατευθύνεται πίσω από την αγροικία στην οποία ζούσε όλη η οικογένεια. Τον ακολουθούν δύο ξαδέλφια της κοπέλας. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των ερευνών, μετά από λίγα λεπτά έσκαψαν τον λάκκο στον οποίο έθαψαν το πτώμα της κοπέλας.

Ο 16χρονος αδελφός της Σαμάν, δε, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κατέθεσε ότι ο θείος τους στραγγάλισε την Σαμάν Αμπάς, έπειτα από εντολή των γονιών τους. Στις αρχές Μαΐου, όλη η οικογένεια εγκατέλειψε την Ιταλία και επέστρεψε στο Πακιστάν.

Η Σαμάν είχε φύγει πολλές φορές από το σπίτι και είχε βρει καταφύγιο σε ειδική κοινότητα που προστατεύει κοπέλες, θύματα οικογενειακής βίας. Έκανε το λάθος, όμως, να επιστρέψει στο πατρικό της, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να πάρει την ταυτότητά της ώστε να δώσει εξετάσεις για άδεια οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη δολοφόνησαν χωρίς δισταγμό διότι — όπως φέρεται να είπε η μητέρα της μιλώντας στο τηλέφωνο — «ήταν η μόνη δυνατή λύση». Μόνο και μόνο επειδή η 18χρονη Σαμάν είχε συναντήσει έναν συνομήλικό της Πακιστανό που ζούσε στην Ιταλία και ήθελε να χτίσει ελεύθερα τη ζωή της, χωρίς προσυμφωνημένο, επιβεβλημένο γάμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης