Ο Καναδάς θα μπορούσε να περάσει το όριο των 20.000 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καθημερινά έως τα τέλη Δεκεμβρίου, στην περίπτωση που δεν ληφθεί κανένα μέτρο για τον περιορισμό των κοινωνικών επαφών, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών της χώρας.

Στην περίπτωση νέας χαλάρωσης, η χώρα, με πληθυσμό 38 εκατομμύρια κατοίκους, θα μπορούσε να γνωρίσει έως 60.000 νέα κρούσματα Covid-19 καθημερινά στο χειρότερο σενάριο, ανακοίνωσε η επικεφαλής της Αρχής Δημόσιας Υγείας του Καναδά Τερίσα Ταμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χωρίς μια επαρκή μείωση του αριθμού των επαφών, θα φθάσουμε στα 20.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα την ημέρα έως τα τέλη Δεκεμβρίου, τα οποία θα ακολουθούν η αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων», δήλωσε ο γιατρός Χάουαρντ Ντζου.

«Είναι επείγον να μειώσουμε σύντομα τα ποσοστά μόλυνσης στη χώρα», υπογράμμισε.

Σήμερα, ο Καναδάς μετρά 317.000 κρούσματα και 11.273 νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με καναδικά ΜΜΕ. Επιπλέον, σχεδόν 4.800 κρούσματα και 65 θάνατοι καταγράφονται κατά μέσο όρο τις τελευταίες 7 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές επαρχίες, τόσο στο δυτικό τμήμα της χώρας (Βρετανική Κολομβία, Αλμπέρτα) όσο και στο κεντρικό και το ανατολικό τμήμα της χώρας (Κεμπέκ, Οντάριο) βρίσκονται αντιμέτωπες με μια αύξηση μολύνσεων.

Η αύξηση των μολύνσεων στον Καναδά, που συνδέεται κυρίως με τις συναθροίσεις, οδήγησε στην αύξηση του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Σκεφτείτε με προσοχή τις επιλογές που κάνετε, διότι εξαρτώνται ζωές από αυτές. Άραγε, το ταξίδι μου είναι αναγκαίο; Έχω ανάγκη να βγω έξω σήμερα», επισήμανε η υπουργός Υγείας Πάτι Χάτζντου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης