Χιλιάδες άνθρωποι στην Κεντρική Αμερική έχουν συλληφθεί επειδή παραβίασαν τα μέτρα που έχουν υιοθετήσει οι κυβερνήσεις προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού σε μια περιοχή με μικρότερους ιατρικούς πόρους σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες.

Στην Κεντρική Αμερική μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι φτωχό και δεν έχει τη δυνατότητα να εργαστεί από το σπίτι, να πάρει αναρρωτική άδεια ή να τηρήσει τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης διότι εργάζεται στην παραοικονομία και ζει σε παραγκουπόλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές της Ονδούρας ανακοίνωσαν ότι περίπου 2.250 άνθρωποι έχουν συλληφθεί επειδή παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ στα μέσα Μαρτίου.

Οι αρχές στη Γουατεμάλα ανακοίνωσαν ότι 5.705 άνθρωποι έχουν συλληφθεί επειδή βγήκαν από το σπίτι τους χωρίς να δηλώσουν αιτιολογία.

Στον Παναμά περισσότεροι από 5.000 πολίτες έχουν συλληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες επειδή παραβίασαν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, ενώ άλλοι 424 επειδή δεν συμμορφώθηκαν με το μέτρο που προβλέπει ότι άνδρες και γυναίκες μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ στο Ελ Σαλβαδόρ 712 άνθρωποι έχουν συλληφθεί επειδή δεν συμμορφώθηκαν με το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας στο σπίτι που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε και μεταφέρθηκαν σε κέντρα κράτησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης