Σοκ προκαλούν τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και δείχνουν τη βίαιη μεταχείριση ενός άνδρα από τις Αρχές στην Κίνα, όταν εκείνος – όντας θετικός στην Covid-19 – αρνήθηκε να πάει σε κέντρο καραντίνας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το βίντεο φέρεται να έχει καταγραφεί σε σπίτι στη Χανγκτσόου, την πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Τσετσιάνγκ, στα ανατολικά της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας βρίσκεται ξαπλωμένος, σκεπασμένος με κουβέρτες, ενώ οι αξιωματούχοι τον τραβούν βίαια για να τον πάρουν με το ζόρι σε κέντρο καραντίνας. «Μην με σπρώχνετε», φωνάζει ο άνδρας, ενώ τον παίρνουν με τη βία από το σπίτι του.

 

Παρά τις εξαγγελίες για χαλάρωση των μέτρων, φαίνεται ότι οι Αρχές της Κίνας εξακολουθούν να επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, στο πλαίσιο της στρατηγικής «zero Covid».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο άνδρες με τις στολές φωνάζουν «βάλε τη μάσκα σου», ενώ τραβούν τον άνδρα από τα χέρια και εκείνος προσπαθεί να κρατηθεί από τον καναπέ. «Μην με σπρώχνετε, τρελαθήκατε;», φωνάζει, απελπισμένος.

Τελικά, τον παίρνουν από τον καναπέ και τον απομακρύνουν από το σπίτι. Δεν είναι γνωστή η τοποθεσία στην οποία μεταφέρθηκε. Η γυναίκα που καταγράφει τη σκηνή φωνάζει, ζητώντας από τις Αρχές να μην είναι τόσο βίαιες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης