Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε σήμερα τον αντιπρόεδρο της Παραγουάης Ούγκο Βελάσκες και τον πρώην εισαγγελέα Χουάν Κάρλος Ντουάρτε για διαφθορά που σχετίζεται με δωροδοκία αξιωματούχου και παρέμβαση σε δημόσια έρευνα. Ως εκ τούτου, απαγόρευσε την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες στους Βελάσκες και Ντουάρτε καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο Ντουάρτε – στενός φίλος του Βελάσκες – δωροδόκησε υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Παραγουάης για να εμποδίσει μια έρευνα για τα οικονομικά συμφέροντα του αντιπροέδρου της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως, ο Ντουάρτε κατηγορείται για παραβίαση εμπιστευτικού απορρήτου ως νομικός σύμβουλος στο έργο κατασκευής του υδροηλεκτρικού σταθμού Γιασιρετά, στα σύνορα της Παραγουάης με την Αργεντινή.

Με αυτές τις κυρώσεις, οι ΗΠΑ «επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της διαφθοράς» παντού στον κόσμο, υπογραμμίζει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Τον περασμένο Ιούλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την απαγόρευση εισόδου στο έδαφός τους του πρώην προέδρου της Παραγουάης Οράσιο Καρτές, κατηγορώντας τον για διαφθορά και δεσμούς με «τρομοκρατικές» ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης