Περισσότερα από 1.000 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κούβα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 04:56
Περισσότερα από 1.000 τα νέα κρούσματα  κορωνοϊού στην Κούβα

Ξεπεράστηκε για ακόμη μια ημέρα το όριο των 1.000 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού μέσα σε ένα 24ωρο στην Κούβα, όπου το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως την προηγουμένη επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.185 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 10 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη νήσο της Καραϊβικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 591 νεκρούς επί συνόλου 101.503 μολύνσεων.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του κουβανικού Υπουργείου Υγείας, Φρανσίσκο Ντουράν, επισήμανε ότι οι αριθμοί αυτοί δείχνουν «πόσο σφοδρό είναι το κύμα μολύνσεων στη χώρα μας».

Η Αβάνα (408 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους) παραμένει επίκεντρο της κρίσης στην Κούβα, που είναι αντιμέτωπη από τον Ιανουάριο με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρά τα αυστηρά μέτρα που επιβάλλουν οι Αρχές.

Οι Αρχές έχουν αναστείλει τις παραδόσεις μαθημάτων με φυσική παρουσία στα σχολεία και έχουν κλείσει δημόσιους χώρους, ενώ εφαρμόζουν πλέον νέους περιορισμούς σε όσους φθάνουν με διεθνείς πτήσεις.

Στην Αβάνα, το Υπουργείο Υγείας προετοιμάζεται για την έναρξη μαζικής ανοσοποίησης με την αξιοποίηση υποψήφιων εμβολίων που αναπτύχθηκαν στη χώρα.

Δύο από αυτά, το Soberana 2 και το Abdala, βρίσκονται στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών.

Η Αβάνα, που έχει επικριθεί διότι δεν έχει αρχίσει ακόμη εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού, θέλει να έχει ανοσοποιηθεί έναντι του νέου κορωνοϊού όλος ο πληθυσμός της χώρας μέσα στη χρονιά.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021, 04:57