Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.589 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν άλλοι 12 ασθενείς με τον COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο της Καραϊβικής έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους 1.253 νεκρούς επί συνόλου 184.943 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τις 2.000» τόνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου, Φρανσίσκο Ντουράν.

Η επαρχία Ματάνσας (508 κρούσματα σε 24 ώρες), η οποία παρέμεινε στην πρώτη θέση ως προς τον δείκτη επίπτωσης στη νήσο, με 481,4 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, χαρακτηρίζεται πλέον το επίκεντρο της πανδημίας.

Η Αβάνα, για μήνες επίκεντρο της πανδημίας, βλέπει τα κρούσματα να μειώνονται χάρη στην εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάιο με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Οι Αρχές επιδιώκουν ο πληθυσμός της πόλης, 2,2 εκατ. άνθρωποι, να έχει ανοσοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμβολιασμοί γίνονται επίσης στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο, Ματάνσας, Σαντιάγο ντε Κούμπα και στην Ίσλα δε Χουβεντούδ. Έχουν λάβει μία δόση πάνω από 2,68 εκατ. πολίτες. Έχουν χορηγηθεί συνολικά κάπου 5,59 εκατ. δόσεις.

Σκοπός της κυβέρνησης της Κούβας είναι να έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός ως το τέλος της χρονιάς.

Επιστήμονες άρχισαν χθες κλινική δοκιμή των Soberana 2 και Soberana Plus σε 25 παιδιά 12-18 ετών. Αφού επαληθευτεί η ασφάλεια των εμβολίων για τα παιδιά, η δοκιμή θα επεκταθεί σε 25 παιδιά ηλικίας μεταξύ 3 και 11 ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης