Οι διαχειριστές αφηγηματικών καταστάσεων της Δύσης ακολουθούν πάντα τα ίδια πρότυπα. Ακριβώς όπως έμειναν στις διαμαρτυρίες του Χονγκ Κονγκ, ενώ αγνοούσαν εκείνες που ήταν στην ευθυγραμμισμένες με τη Γαλλία, τώρα συζητούν τις διαδηλώσεις στη Λευκορωσία.

Οι έγχρωμες επαναστάσεις ξεκινούν συνήθως λόγω αμφιλεγόμενων εκλογών. Τα αποτελέσματα τίθενται δημοσίως σε αμφιβολία πριν από την έναρξη των εκλογών. Όταν τα αποτελέσματα φτάσουν τελικά, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης θα ισχυριστούν ότι αποκλίνουν από την προσδοκία που δημιούργησε και ως εκ τούτου πρέπει να έχουν παραποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι θα ωθηθούν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Για να αυξηθεί το χάος, ορισμένοι ένθερμοι σκοπευτές μπορεί να δουλέψουν για να πυροβολήσουν την αστυνομία και τους διαδηλωτές όπως έγινε στην Ουκρανία.

 Η εξέγερση τελειώνει όταν καταπνίγεται ή όταν τοποθετείται ο αγαπημένος υποψήφιος των ΗΠΑ.

Πέρυσι, η Εθνική Κληρονομιά των ΗΠΑ για τη Δημοκρατία χρηματοδότησε τουλάχιστον 34 έργα και οργανισμούς στη Λευκορωσία. Οι ΗΠΑ δεν το κάνουν αυτό από φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά για να βάλουν το δάχτυλό τους στην κλίμακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι συνηθισμένες επιχειρήσεις διαχείρισης αυτοκρατορικών αφηγήσεων τέθηκαν σε εφαρμογή πριν από τις εκλογές του έθνους αυτό τον μήνα, και τώρα βλέπουμε περικοπές της CIA όπως το Radio Free Europe / Radio Liberty και το National Endowment for Democracy να φωνάζουν στις διαδηλώσεις και να καταδικάζουν τις Κυβέρνηση της Λευκορωσίας σε συγχρονισμό με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ:

«Υποστηρίζουμε τους διαδηλωτές και καταδικάζουμε τη βίαιη καταστολή της κυβέρνησης εναντίον τους», ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση χωρίς κάποιο απολύτως ενδοιασμό. Όλα ξεδιπλώνονται σύμφωνα με τα ίδια παλιά μοτίβα. Μια φόρμουλα που είναι τόσο κουρασμένη και επαναλαμβανόμενη που όσοι έχουν την υποψία μπορούν να τις προβλέψουν πριν συμβούν.

Δεν υπάρχει κάτι νέο. Είναι η ίδια ακριβώς φόρμουλα με τους ίδιους διεφθαρμένους ιμπεριαλιστές που λένε το ίδιο σενάριο για τα έθνη που περιστρέφονται μέσα και έξω από τις διασταυρώσεις τους από μέρα σε μέρα. Και αυτό που το καθιστά ακόμη πιο κουραστικό είναι το γεγονός ότι αναμένεται από όλους να το αντιμετωπίζουν κάθε τόσο.

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης