Λευκορωσία: Συλλήψεις σε διαδήλωση συνταξιούχων κατά της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα Μινσκ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, 22:04
Λευκορωσία: Συλλήψεις σε διαδήλωση συνταξιούχων κατά της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα Μινσκ

Η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις ατόμων κατά την διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Μινσκ, ενώ παρόμοιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Λευκορωσίας.

Οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν την πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Ανεξαρτησίας που βρίσκεται στο κέντρο του Μινσκ και κατέληξαν στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών, διανύοντας μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων. Στην πορεία συμμετείχαν περισσότερα από χίλια άτομα, μεταδίδει το πρακτορείο TASS αναφέροντας ότι οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονταν κατά της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, ζητώντας την παραίτησή της.

Σε κάποιο σημείο της πορείας φοιτητές του τεχνολογικού πανεπιστημίου εντάχθηκαν στην πορεία για να συμπαρασταθούν στους συνταξιούχους. Εκείνη την στιγμή άρχισαν οι συλλήψεις των φοιτητών ενώ οι συνταξιούχοι προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν από τα χέρια της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ιστότοπο tut.by, ακούστηκαν εκρήξεις από χειροβομβίδες κρότου ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με λευκορωσικά μέσα ενημέρωσης, διαδηλώσεις συνταξιούχων πραγματοποιήθηκαν και στις πόλεις Γκρόντνο, Μπρεστ, Βιτέμπσκ, Λίδα και άλλες πόλεις. Στο Γκρόντνο συνελήφθησαν δύο τοπικοί δημοσιογράφοι, ενώ στο Μινσκ συνελήφθη ο φωτορεπόρτερ της εφημερίδας «Komsomolskaya Pravda» της Λευκορωσίας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, 22:10