Η Malgy (σ.σ. για προσωπικούς της λόγους επιθυμεί να υπογράφει με ψευδώνυμο) είναι Ιταλίδα δημοσιογράφος που κατοικεί στο χωριό Sondrio της Λομβαρδίας, στις Άλπεις, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Έπειτα από την αναγκαστική καραντίνα, την 47η μέρα πια έχει επιστρέψει στην εργασία της  και μεταφέρει στους αναγνώστες του zougla.gr τα συναισθήματα και τις σκέψεις της για μια κατάσταση που δυστυχώς αφορά και εμάς άμεσα…

Φαίνεται πως είναι η τελευταία μας εβδομάδα φυλακισμένοι. Φαίνεται. Δυστυχώς, δεν εμπιστεύομαι καθόλου τη λογική των πολιτών έπειτα από 40 και περισσότερες μέρες απομόνωσης.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πραγματικό ρίσκο για όλους είναι να ανοιχτούμε και να κλειστούμε πάλι μετά από λίγο. Αδιανόητο. Τέλος πάντων: από την 4η Μαΐου ξεκινάμε. Θα μας επιτρέπεται να δούμε τους γονείς, να κάνουμε βόλτες, να αθλούμαστε, να δούμε φίλους αν και όχι σε γκρουπ. Ο δρόμος είναι μακρύς για τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κομμωτήρια. Οι καημένοι.

Όσο για εμένα, άλλη μια εβδομάδα έχει αρχίσει, με κανονικό τρόπο, δουλεύοντας. Σήμερα, θα κάνω το μάθημα ελληνικών το απόγευμα, πριν βγω έξω για να αγοράσω φαγητό. Συνειδητοποιώ πως μαγειρεύω εδώ και εβδομάδες: θα είμαι απολύτως έτοιμη όταν επιτέλους θα προσκαλέσω φίλους στο σπίτι. Ακόμα ένα μεγάλο ερωτηματικό για όλους εμάς, τους γονείς, είναι το σχολείο. Πώς μπορούν να το διαχειριστούν οι άνθρωποι άμα δουλεύουν; Δεν έχουν όλοι γιαγιάδες και παππούδες και οι νταντάδες δεν επιτρέπονται ακόμα. Μια καταστροφή.

Πολύ συχνά σταματάω και αναλογίζομαι. Επίσης, συμμερίζομαι τους ανθρώπους που -σε αντίθεση με εμένα- έχουν διαφημιστική ενασχόληση. Εκεί που ζει η μητέρα μου, στο βουνό, ο δήμαρχος έδωσε κουπόνια για φαγητό σε όσους δεν μπορούν να το αγοράσουν. Ζηλεύω άλλες χώρες, αυτές που δεν χτυπήθηκαν τόσο από την πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λομβαρδία πραγματικά ζει τη χειρότερη εμπειρία που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Δεν μας αξίζει. Αλλά νομίζω πως το Μιλάνο, για παράδειγμα, θα αντιδράσει άμεσα.

Για το μέλλον που έρχεται υπάρχουν τώρα πολλά πρότζεκτ που ίσως θα εξελιχθούν σε καλές ευκαιρίες. Ποιος ξέρει; Το πραγματικό μυστικό είναι να ψάξεις το φως μέσα στο σκοτάδι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης