Ο Εμ. Μακρόν σχολίασε την κατάσταση στο Σουδάν στο πλαίσιο της συνάντησης του Συμβουλίου Ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε στο Ελυζέ την Τρίτη το πρωί (25/4) για να εξετάσει την κατάσταση στην περιοχή.

Η Γαλλία εκκένωσε 538 άτομα, οι 209 είναι Γάλλοι. Ο Γάλλος στρατιωτικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας από τις επιχειρήσεις εκκένωσης είναι καλύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μακρόν χαιρέτισε την «εξαιρετική δουλειά μέσασε ακραίες δύσκολες συνθήκες» του «γαλλικού στρατού, του προξενείου και των διπλωματών όπως και τις δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας» που κινητοποιήθηκαν. Οι εκκενώσεις αφορούσαν είπε ο Γάλλος Πρόεδρος και υπηκόους συμμάχων όπως Αφρικανών που «ζήτησαν την αρωγή» της Γαλλίας.

Ευχαρίστησε τις δύο εμπόλεμες πλευρές, Abdel Fattah al-Burhane και Mohamed Hamdane Daglo, που επέτρεψαν τις εκκενώσεις, για «την καλή συνεργασία και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων». Επίσης ευχαρίστησε «θερμά» τον Πρόεδρο του Τζιμπουτί Ismaël omar Guelleh και τον Αιθίοπα ΠΘ Abiy Ahmed για την βοήθεια τους σε αυτές τις εκκενώσεις.

Πηγή: ertnews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης