Συνεχίζεται η εντυπωσιακή αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γαλλία με την κυβέρνηση να επαναφέρει αυστηρά περιοριστικά μέτρα προκαλώντας αντιδράσεις. Με συνολικά 530.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 32.000 θύματα, η Γαλλία περιλαμβάνεται πλέον, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Τζονς Χόπκινς, στις χώρες που έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα. Την ίδια ώρα στη Μασσαλία, όπου έκλεισαν επ΄ αόριστον καφέ, εστιατόρια, αλλά και γυμναστήρια, οι επαγγελματίες κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα.

Και στη Γερμανία όμως η κυβέρνηση επιθυμεί να ενισχύσει τους περιορισμούς στον αριθμό παρευρισκομένων σε πάρτι στα 25 άτομα ιδιωτικά και στα 50 άτομα σε δημόσιους χώρους, όπου ο ρυθμός μόλυνσης επταημέρου ανέρχεται σε 35 ανά 100.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω να μη χρειαστεί να πάμε σε ένα γενικευμένο lockdown της χώρας. Εάν αποφασιστεί τελικά, θα έχει σίγουρα μεγάλες συνέπειες. Δεν ξέρω αν θα το αντέξει η οικονομία μας» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Όπως ανέφερε, η ύφεση θα φτάσει σε διψήφιο ποσοστό και πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι η οικονομία μας μπορεί να αντέξει ένα τοπικό lockdown στην Αττική, αλλά όχι περισσότερο από 2 εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης