Σε 13 ανήλθε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Μαυροβούνιο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες Αρχές. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Μαυροβουνίου ανέφερε ότι τρία κρούσματα συνδέονται με το πρώτο κρούσμα Covid-19 στη χώρα.

«Αυτό υποδηλώνει το γεγονός ότι δεν συμμορφωνόμασταν με τις οδηγίες για κοινωνική απομόνωση» δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μπόμπαν Μουγκόσα, προσθέτοντας ότι 4.369 άτομα είναι υπό ιατρική παρακολούθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές του Μαυροβουνίου έχουν θεσπίσει νέα μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση του ιού, σύμφωνα με το οποία δεν μπορούν να ταξιδέψουν μαζί με αυτοκίνητο περισσότεροι από δύο ενήλικες.

Χθες βράδυ, περίπου 600 υπήκοοι Μαυροβουνίου έφθασαν αεροπορικώς στη χώρα από τη Ρωσία και τη Βρετανία και σήμερα επιστρέφουν όσοι ήταν στη Ρώμη και τη Μαδρίτη, όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού. Όλοι τους θα τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει μέτρα για να βοηθήσει στη μείωση του αρνητικού αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία. Ένα από αυτά είναι η καθυστέρηση, για διάστημα 90 ημερών, των πληρωμών δανείων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η αναστολή πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης