Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, συμμετείχε το απόγευμα του Σαββάτου σε εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση του κόμματός της, Αδέλφια της Ιταλίας, η οποία οργανώθηκε στην Ρώμη. «Όταν μετά από εκατό χρόνια θα έχω πεθάνει, θέλω να είμαι βέβαιη ότι έκανα ό,τι μπορούσα για να βελτιώσω την χώρα μου, αυτό είναι αρκετό», δήλωσε η Μελόνι. 

Πρόσθεσε ότι η συνεργασία με την Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και με την Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι απόλυτα θετική: «Οι σύμμαχοι με βοηθούν πολύ και στο υπουργικό συμβούλιο το κλίμα είναι εξαιρετικό», τόνισε.  Με αναφορά, δε, στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό, η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι «η Ιταλία σταμάτησε να δέχεται παθητικά, κάτι το απαράδεκτο και σήκωσε το κεφάλι ψηλά: το αποτέλεσμα είναι ότι το πρόβλημα πρόκειται να συζητηθεί». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση, δε, με τις διαφορές που προέκυψαν με την Γαλλία, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, θεωρεί ότι «οι σχέσεις δεν είναι τόσο προσωπικές, όσο πολιτικές», διότι «Ιταλία και Γαλλία υπερασπίζονται τα εθνικά τους συμφέροντα, με την επίγνωση ότι, στην συνέχεια, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση». 

«Από πολιτικής απόψεως θα κάνω όλα όσα χρειάζονται. Το σημείο αναφοράς μου δεν είναι η γενικότερη επιδοκιμασία ή τα γκάλοπ, αλλά η αύξηση του ΑΕΠ, της απασχόλησης, του πλούτου, του αριθμού παιδιών που γεννιούνται» υπογράμμισε, τέλος, η Ιταλίδα πρωθυπουργός.     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης