Από τη Γιούτα στη Ρουμανία: Μυστηριώδης μονόλιθος εμφανίστηκε και στη βαλκανική χώρα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020, 09:56
Από τη Γιούτα στη Ρουμανία: Μυστηριώδης μονόλιθος εμφανίστηκε και στη βαλκανική χώρα

Ένας μεταλλικός μονόλιθος, παρόμοιος με αυτόν που ανακαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γιούτα, εμφανίστηκε σε έναν λόφο στη Ρουμανία.

Το μυστηριώδες αντικείμενο κάνει την εμφάνισή του στα Βαλκάνια λίγο μετά την «εξαφάνιση» του πρώτου μονόλιθου από τη Γιούτα, ο οποίος αφαιρέθηκε από «άγνωστο» πρόσωπο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στη Ρουμανία, ο μονόλιθος βρέθηκε στον λόφο Batca Doamnei, στην πόλη Πιάτρα Νεάμτ, κοντά στα ερείπια του Δακικού φρουρίου Petrodava, που πιστεύεται ότι καταστράφηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ. από την εισβολή των Ρωμαίων.

 

«Έχουμε αρχίσει να διερευνούμε την παράξενη εμφάνιση του μονόλιθου» δήλωσε η Rocsana Josanu, εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρουμανίας. «Βρίσκεται σε ιδιωτική ιδιοκτησία, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του. Βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή σε αρχαιολογικό χώρο» πρόσθεσε.

Χρήστες του διαδικτύου έχουν επισημάνει επανειλημμένως τις ομοιότητες των αντικειμένων με τους παράξενους, εξωγήινους μονόλιθους από την ταινία «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος», του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

2001: Οδύσσεια του Διαστήματος

Η προέλευση των μονόλιθων παραμένει άγνωστη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020, 10:04