Να σταματήσουν τα ισραηλινά πλήγματα στη Συρία ζήτησε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Βσερχίνιν.

«Αναφορικά με τις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις, δηλώσαμε ότι τέτοιες αυθαίρετες επιθέσεις στην κυρίαρχη συριακή επικράτεια θα πρέπει να σταματήσουν και να αποκλειστούν. Οποιεσδήποτε επιθέσεις αποσταθεροποιούν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Κανείς δε θα πρέπει να υλοποιεί δράσεις στη Συρία που υπερβαίνουν το πεδίο των αντιτρομοκρατικών στόχων», δήλωσε ο Σεργκέι Βσερχίνιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βσερχίνιν σημείωσε επίσης ότι γενικά μεταξύ της Ρωσίας και του Ισραήλ λειτουργεί σταθερά μηχανισμός αποφυγής σύγκρουσης. «Η γραμμή είναι σε λειτουργία για πάνω από έναν χρόνο και τη βελτιώνουμε», δήλωσε.

«Προφανώς θέλουμε έναν πιο αποτελεσματικό μηχανισμό» εξήγησε. «Θέλουμε να αποφύγουμε περιστατικά παρόμοια με ό,τι συνέβη στο αεροσκάφος μας», δήλωσε.

Η δήλωση του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών για τα ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία, έρχεται αφότου ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε κατά φερόμενων ιρανικών χώρων αποθήκευσης όπλων στη Συρία και κατά θέσεων αεράμυνας που άνοιξαν πυρ κατά των αεροσκαφών που συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς. Η επίθεση, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ήταν απάντησε σε μια απόπειρα πυραυλικής επίθεσης από τα Υψίπεδα του Γκολάν που φέρεται να είχε επιχειρηθεί την προηγούμενη ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βσερχίνιν δήλωσε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, θα συζητήσουν για την κατάσταση στην Ινλτίμπ της Συρίας και για την επίλυση των θεμάτων στη συριακή πολιτική, κατά τη διάρκεια συνόδου που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Σότσι στις 14 Φεβρουαρίου.

«Η κατάσταση για τα “επί τόπου” (θέματα) περιλαμβάνεται πάντα στην ατζέντα των συναντήσεων στη μορφή της Αστάνα. Αυτό αφορά την κατάσταση στην Ινλτίμπ και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες… Βεβαίως θα συζητήσουμε την πολιτική διαδικασία και τους στόχους για την ανάπτυξη της χώρας», επισήμανε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι οι τρεις ηγέτες θα συζητήσουν επίσης για τις εξελίξεις και τις νέες προσπάθειες που Ρωσία, Τουρκία και Ιράν θα αναλάβουν με στόχο να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Συρία και να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις εκεί.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης