Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν από τα απειλητικά λόγια του, αλλά είναι έτοιμες να υπερασπιστούν κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ, απεύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν από τον Πούτιν και τα απερίσκεπτα απειλητικά λόγια του», τόνισε ο πρόεδρος Μπάιντεν, λίγες ώρες μετά την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την σημερινή ανακοίνωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η χώρα του υποβάλλει επίσημο αίτημα για ταχεία ένταξη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, ο Τζο Μπάιντεν γνωστοποίησε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υπερασπιστούν κάθε εκατοστό εδάφους του ΝΑΤΟ, υπονοώντας σαφώς και αυτά της Ουκρανίας.

 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ. Κύριε Πούτιν, καταλάβετε καλά αυτό που λέω. Κάθε ίντσα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος νωρίτερα  εξαπέλυσε μια ακόμη πυρηνική απειλή, λέγοντας ότι θα υπερασπιστεί τα προσαρτημένα εδάφη της Ουκρανίας με κάθε μέσο. Προέτρεψε μάλιστα τον Ρώσο πρόεδρο να ακούσει καλά ό,τι του λέει, ενώ πρόσθεσε ότι «οι ενέργειες αυτές του Πούτιν είναι σημάδι ότι ζορίζεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραπάνω ομιλία του Αμερικανού προέδρου πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τον καταστροφικό τυφώνα που έπληξε τη Φλόριντα, και νωρίτερα είχε πλήξει την Κούβα κόβοντας το ρεύμα στο νησί, ενώ έφτασε και στη Νότια Καρολίνα.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, αλλά πρόσθεσε στο τέλος των παρατηρήσεών του για τον τυφώνα Ίαν, ότι άδραξε την ευκαιρία για να αναφερθεί στην τελευταία εξέλιξη των γεγονότων στην Ουκρανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης