Η συζήτηση στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση περί προϋπολογισμού γρήγορα μετατράπηκε σε μετωπική αντιπαράθεση με βρισιές, σπρωξίματα και μπουνιές μεταξύ βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Η αφορμή δόθηκε με την παρέμβαση βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος κατήγγειλε τη σχέση του υπουργού Εσωτερικών του Ερντογάν με γνωστό ολιγάρχη του συστήματος, ο οποίος είναι φυλακισμένος στην Αυστρία και καταζητείται από τις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Σεζγκίν Μπαράν Κορκμάζ, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατά του αμερικανικού Δημοσίου την οποία διέπραξε με τη συμμετοχή δύο Αμερικανών πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις σκηνές απείρου κάλλους στο τουρκικό Κοινοβούλιο:

 

Ο Κορκμάζ ήταν ένας πάμπτωχος νεαρός στιλβωτής παπουτσιών στις πλατείες της Πόλης. Αναρριχήθηκε γρήγορα στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα με τη βοήθεια των κομματικών μηχανισμών του κυβερνώντος AKP. Έμπλεξε όμως με την αμερικανική φορολογική αρχή και το FBI. Όπως και στην υπόθεση της HalkBank, έτσι και με τούτη την ιστορία στο επίκεντρο βρίσκεται και πάλι το άμεσο περιβάλλον του Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη φορά ο εμπλεκόμενος είναι ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος, σύμφωνα με φωτογραφίες, φαίνεται να ταξιδεύει με το ιδιωτικό jet του απατεώνα ολιχάρχη Κορκμάζ. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προέβη στην αποκάλυψη επιδεικνύει μάλιστα και φωτογραφία-ντοκουμέντο.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης