Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν διατήρησε την ψυχραιμία της όταν κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξής της σημειώθηκε ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 30 χιλιόμετρα από τη Λεβίν, μια πόλη κοντά στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον, και είχε εστιακό βάθος 37 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε πολύ αισθητή στο Ουέλινγκτον και τα περίχωρά του.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζέσικα Άρντερν, συνέχισε ατάραχη να απαντά στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου. «Γίνεται ένας μικρός σεισμός εδώ, Ράιαν…(η ίδια βρισκόταν στο Κοινοβούλιο) αν βλέπετε πράγματα να κινούνται πίσω μου. Το Beehive κουνιέται λίγο περισσότερο από τα περισσότερα κτήρια» δήλωσε απευθυνόμενη στον παρουσιαστή της εκπομπής Ράιαν Μπριτζ την ώρα που η κάμερα και άλλα πράγματα γύρω της κουνιόντουσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο έγινε γρήγορα viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

 

Από τον σεισμό δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε ζημιές, διαβεβαίωσε η Άρντερν αργότερα σε συνέντευξη Τύπου, όμως η δόνηση διήρκεσε για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους του Ουέλινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άρντερν έγινε πρωθυπουργός το 2017 και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα της, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε πολλές κρίσεις: το μακελειό σε δύο τεμένη του Κράιστερτς τον Μάρτιο του 2019, μια έκρηξη ηφαιστείου τον Δεκέμβριο και πιο πρόσφατα την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στην ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή το «δαχτυλίδι της φωτιάς», όπως αποκαλείται, ένα τόξο 40.000 χιλιομέτρων από ηφαίστεια και ωκεάνιους τάφρους που περικλείουν μεγάλο μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το 2011 σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο 185 ανθρώπων στο Κράιστσερτς, ενώ το 2016 σεισμός 7,8 βαθμών έπληξε την πόλη Καϊκούρα του Νότιου Νησιού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να προκληθούν υλικές ζημιές ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, ακόμα και στο Ουέλινγκτον, που βρίσκεται στο νησί αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης