Ιάπωνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ναγκασάκι και η εταιρεία Canon Medical Systems ανέπτυξαν νέο κιτ για τον νέο κορωνοϊό, που παρέχει αποτελέσματα μέσα σε μόλις 10 λεπτά!

Το σύστημα ελέγχει ένα δείγμα που λαμβάνεται από τη μύτη ή τον λαιμό του ασθενούς, κάνει πολλά αντίγραφα οποιουδήποτε γενετικού υλικού από τον ιό που μπορεί να υπάρχει στο δείγμα και χρησιμοποιεί φθορίζουσα βαφή για να κάνει ορατό το αποτέλεσμα στους επιστήμονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αποτέλεσμα απαιτεί μόνο 10 λεπτά, ενώ οι τυποποιημένες δοκιμές αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) χρειάζονται περισσότερες από 4 ώρες. Συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που απαιτείται για τη λήψη και προετοιμασία των δειγμάτων, η όλη διαδικασία διαρκεί μόνο 40 λεπτά. Μια μονάδα μπορεί να ελέγξει περίπου 700 δείγματα την ημέρα, αν λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο.

Το σύστημα είναι φορητό και ζυγίζει μόλις 2,4 κιλά και η Canon Medical Systems ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή. Το νέο κιτ αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Μολυσματικών Νόσων της Ιαπωνίας και έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμές στην περιοχή του Ναγκασάκι. Η ίδια ερευνητική ομάδα έχει φτιάξει διαγνωστικές εξετάσεις για τους ιούς Ebola και Zika.

Πηγή: virus.com.gr 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης