Απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, σε ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν γίνεται να έχει ΑΟΖ το Καστελόριζο».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚP, δήλωσε χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα παίζει λάθος παιχνίδι. Κάνει παιχνίδια που ξεπερνούν το μπόι της. Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Αυτό το παιχνίδι που παίζετε, μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία. Δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζετε ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας».  

Μάλιστα, πρόσθεσε:

«Αν μιλάτε για δικαιοσύνη σας υπενθυμίζουμε πως την υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο την έχουμε κηρύξει το 2004, το 2013, και το 2019. Έλληνες και Ελληνοκύπριοι βγάλτε από μέσα σας την εχθρότητα εναντίον των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων. Αν θέλετε σταθερότητα ελάτε να μιλήσετε με εμάς». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τη συμφωνία με την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ, ο Τσελίκ ανέφερε ότι «πρόκειται για μια πειρατική συμφωνία. Αν νομίζετε ότι υπάρχει συμφωνία χωρίς την Τουρκία, απατάστε οικτρά». Ενώ για την κοινή ναυτική άσκηση της Κύπρου με τη Γαλλία, ανέφερε πως «δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης