Εκρήξεις ακούγονται και πάλι στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, αλλά και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Χάρκοβο, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές Αρχές.

Παρά την σχετική ηρεμία που επικράτησε το βράδυ της Κυριακής στην ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ακούστηκαν νέες εκρήξεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής το που σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

«Ακούγονται εκρήξεις ξανά στο Κίεβο και στο Χάρκοβο. Πριν από αυτό, επικρατούσε ηρεμία στην ουκρανική πρωτεύουσα για αρκετές ώρες», σύμφωνα με το BBC.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Kyiv Independent αναφέρει ότι σήμανε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στο Τσέρνιγκοφ, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Οι κάτοικοι καλούνται να κατευθυνθούν στο πλησιέστερο καταφύγιο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ένας πύραυλος έπληξε ένα κτίριο κατοικιών στο κέντρο του Τσέρνιγκοφ, 150 χιλιόμετρα νότια του Κιέβου. Αμέσως ξέσπασε φωτιά, φλέγονται δύο κάτω όροφοι. Ο αριθμός των τραυματιών είναι προς το παρόν άγνωστος.

Επίσης, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο Τσερκάσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC που έγιναν γνωστές νωρίτερα, μαχητές από τη Λευκορωσία κατευθύνονται προς την Ουκρανία. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό το αεροσκάφος Ilyushin Il-76 να απογειωθεί μεταφέροντας Λευκορώσους αλεξιπτωτιστές που θα αναπτυχθούν εναντίον της Ουκρανίας.

Ουκρανικός στρατός: Καταστρέψαμε ρωσικά πυραυλικά συστήματα

Στο μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι προχώρησε σε επιτυχείς επιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων μέσω της χρήσης drones.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δημοσίευσαν πλάνα που όπως υποστηρίζουν δείχνουν την καταστροφή ρωσικού πυραυλικού συστήματος BUK από ουκρανικά drones.

Ο διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων Βαλερί Ζαλούζνι δήλωσε ότι η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στην πόλη Μάλιν στην περιοχή Ζίτομιρ, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης