Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού που διαγνώστηκαν στη Νότια Κορέα σε 24 ώρες παρέμεινε κάτω από το επίπεδο των χιλίων για δεύτερη ημέρα, ανήλθε σε 869, ανακοίνωσε σήμερα η νοτιοκορεάτικη Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA), ωστόσο οι θάνατοι εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο ιός παρέμειναν σε επίπεδο-ρεκόρ.

Η χώρα της Ασίας κατέγραψε ρεκόρ 1.097 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν, τα 824 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί έφθασε τους 51.460, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ακόμη 24 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, απολογισμός πανομοιότυπος με αυτόν της προηγουμένης, ο οποίος αποτελεί τραγικό ρεκόρ. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως εδώ τους 722 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας αυξήθηκε στο 1,4%.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 281, από 274 την προηγουμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νότια Κορέα είχε καταφέρει να διατηρήσει το επίπεδο των κρουσμάτων συγκριτικά χαμηλό στα δύο προηγούμενα κύματα της πανδημίας, αλλά το τρέχον, το τρίτο, εγείρει πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις διότι πλήττει εξαιρετικά πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Μπροστά στον δισταγμό της κυβέρνησης να επιβάλλει εθνικό lockdown για να μην υποστεί πλήγμα η νοτιοκορεάτικη οικονομία, οι τοπικές αρχές στη Σεούλ, στην επαρχία Κιόνγκι και στην πόλη Ιντσόν ανακοίνωσαν χθες πολύ πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ιδίως απαγορεύοντας τις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων προσώπων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης