Ο δήμαρχος της Μόσχας ελπίζει ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα σταθεροποιηθεί σε τρεις εβδομάδες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 15:51
Ο δήμαρχος της Μόσχας ελπίζει ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα σταθεροποιηθεί σε τρεις εβδομάδες

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην ρωσική πρωτεύουσα θα σταθεροποιηθεί σε δύο τρεις εβδομάδες, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στο διάστημα αυτό.

«Θα περάσει μια εβδομάδα, δύο τρεις εβδομάδες και θα δούμε. Πιθανά η κατάσταση να σταθεροποιηθεί. Ελπίζουμε. Αν και η κατάσταση στην Ευρώπη δεν εμπνέει αισιοδοξία, παρ' όλ' αυτά ελπίζουμε. Με δεδομένη την κατάσταση που θα υπάρχει μετά από δύο τρεις εβδομάδες, θα λάβουμε κάποιες αποφάσεις» δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις αυτές σε σχέση με τα μέτρα θα είναι τέτοιες ώστε να μην επηρεάσουν την οικονομία και την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο δήμαρχος της Μόσχας είπε επίσης ότι τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας εξαιτίας της πανδημίας έχουν χάσει το 60% των πελατών τους, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2020 επισκέφθηκαν τη Μόσχα 5,5 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός κατά 52% μικρότερος του αντίστοιχου εξαμήνου του 2019.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 15:54