Ο François-Henri Pinault – πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kering, του γαλλικού πολυτελούς ομίλου των Gucci, Balenciaga, Yves Saint Laurent κι άλλων παγκοσμίου φήμης οίκων – έχει δεσμευτεί να συγκεντρώσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του καθεδρικού ναού της Notre Dame.

Ο Pinault, παντρεμένος με την ηθοποιό Salma Hayek, δήλωσε ότι σκοπεύει να πληρώσει μέσω της επιχείρησης επενδύσεων της οικογένειάς του Artemis, για οποιαδήποτε εργασία που θα πρέπει να γίνει μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Δευτέρας, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι δεσμεύτηκε να χορηγήσει 100 εκατομμύρια ευρώ. Ελπίζει ότι τα χρήματα θα βοηθήσουν τους αξιωματούχους των εκκλησιών «να ανοικοδομήσουν πλήρως τη Notre Dame».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε δώσει ανάλογη υπόσχεση νωρίτερα. «Θα ανακατασκευάσουμε τη Notre Dame, επειδή αυτό είναι που περιμένουν οι Γάλλοι» δήλωσε ο Mακρόν, λέγοντας πως αποτελεί «το επίκεντρο της ζωής μας – του πεπρωμένου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι αυτό που αξίζει η ιστορία μας» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης