Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 11 Μαΐου για να εξετάσει «τις επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα» από τις αιματηρές συγκρούσεις που συνεχίζονται στο Σουδάν από τα μέσα Απριλίου.

Η σύνοδος αυτή ζητήθηκε από τη Νορβηγία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία και η πρόταση στηρίζεται προς το παρόν από 52 χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις μάχες μεταξύ του στρατού και της παραστρατιωτικής οργάνωσης Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα περίπου 700 άνθρωποι, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση ACLED που καταγράφει τα θύματα των ένοπλων συρράξεων. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 5.000, ενώ 115.000 έφυγαν σε γειτονικές χώρες και οι εσωτερικά εκτοπισμένοι φτάνουν τουλάχιστον τις 335.000.

Η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες αναμένει ότι 860.000 άνθρωποι θα φύγουν από το Σουδάν αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο σε γειτονικές χώρες. Υπό αυτό το πλαίσιο, η Ελίζαμπεθ Ταν, διευθύντρια της Ύπατης Αρμοστείας, αρμόδια για τη διεθνή προστασία, κάλεσε όλες τις χώρες να μην εκδίδουν αρνητικές αποφάσεις στα αιτήματα χορήγησης ασύλου των Σουδανών ή των απάτριδων που ζουν σε αυτή τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης