Ο Σοχέι Σιγκεμάτσου (Shohei Shigematsu) του αρχιτεκτονικού γραφείου OMA ολοκλήρωσε τον επανασχεδιασμό του στρατηγείου του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. Με 40 αίθουσες, ποικίλων διαστάσεων, σε τέσσερις πλήρως αναμορφωμένους ορόφους, ο νέος χώρος επιζητεί να ανταγωνιστεί μεγάλα μουσεία σε όλον τον κόσμο ως προς τον σκοπό, την κλίμακα, την ποιότητα και την ευελιξία.

«Το όλο πρότζεκτ είχε να κάνει με τη σύλληψη μιας ποικιλίας χώρων που θα απαντούν στις ποικίλες δραστηριότητές τους. Πλέον δεν είναι μόνον ένας χώρος δημοπρασιών, είναι μια πολύπλευρη καλλιτεχνική οντότητα» επεσήμανε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο διευθυντής του γραφείου του OMA στη Νέα Υόρκη Σοχέι Σιγκεμάτσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν 40 αίθουσες τέχνης και 20 διαφορετικοί τύποι αιθουσών τέχνης – διαφορετικά μεγέθη, με διαφορετικά υλικά» ανέφερε ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας. «Στόχος μας ήταν να δώσουμε ευελιξία μέσω ποικιλομορφίας, κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει στον κόσμο των μουσείων και των γκαλερί» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το νέο “στρατηγείο” είναι σχεδιασμένο για να είναι ανοιχτό και να ενθαρρύνει την ανακάλυψη. Όλα τα προγράμματα που είναι προσανατολισμένα προς το κοινό έχουν μεταφερθεί στα χαμηλότερα επίπεδα, ξεκλειδώνοντας τη δημόσια δυναμική του κτηρίου» υπογράμμισε ο σχεδιαστής του καινούργιου Sotheby’s New York.

Οι εναρκτήριες εκθέσεις ιμπρεσιονιστικής και μοντέρνας/σύγχρονης τέχνης του Μαΐου θα είναι ανοιχτές στο κοινό έως τις 14 του μηνός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης