Το ενδεχόμενο μίας ήττας για το κόμμα Ευρύ Μέτωπο τρομάζει τους βουλευτές του, αφού σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στην Ουρουγουάη, το κόμμα δεν έχει προβάλει τα επιτεύγματά του όσο θα έπρεπε.

Συγκεκριμένα, ο Χοσέ Μπαγιάρδι, υπουργός Άμυνας, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το Φρέντε Άμπλιο δεν «έκανε πολιτική δουλειά ώστε να βοηθήσει τον κόσμο να κάνει τη σύνδεση ανάμεσα στη μεταμόρφωση της χώρας που βίωσε και το τι την έφερε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι η κεντροαριστερή συμμαχία η οποία κυβερνά την Ουρουγουάη τα τελευταία 14 χρόνια και προώθησε μια σειρά φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων οφείλει να καταβάλει πιο εντατική προσπάθεια για να προβάλει το έργο της αν δεν θέλει να υποστεί βαριά ήττα την 24η Νοεμβρίου.

Με το 99% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή, ο υποψήφιος του Ευρέος Μετώπου για την προεδρία Ντανιέλ Μαρτίνες εξασφάλισε το 39% των ψήφων, έναντι 29% του υποψηφίου του δεξιού Εθνικού Κόμματος, του Λουίς Λακάγιε Που.

Όμως οι υποψήφιοι δύο συντηρητικών κομμάτων, του Κολοράδο και της Ανοικτής Συνέλευσης, ανακοίνωσαν ότι θα υποστηρίξουν τον Λακάγιε στον δεύτερο γύρο, εξέλιξη που αναγγέλλεται καθαρή νίκη για το Εθνικό Κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πάμπλο ντα Σιλβέιρα, κορυφαίος σύμβουλος του Λακάγιε, δήλωσε σε ΜΜΕ της Ουρουγουάης ότι το Εθνικό Κόμμα θα «συνεχίσει» τις συναντήσεις του με άλλες συντηρητικές παρατάξεις τις επόμενες ημέρες ώστε να «βαθύνει» η συνεργασία τους, ενόψει του σχηματισμού νέας κυβέρνησης συμμαχίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης