Η αστυνομία του Ουζμπεκιστάν έβαλε στο αρχείο τη δίωξη σε βάρος μιας γυναίκας η οποία ξυλοκόπησε δύο άνδρες που την παρενόχλησαν, αφού πολλές προσωπικότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η κόρη του προέδρου Σαβκάτ Μιρζιγιόγεφ, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη νεαρή.

Σε τοπικούς ιστότοπους είχε ανέβει ένα βίντεο που τραβήχθηκε τον Ιούνιο και έδειχνε την 23χρονη Γουσλανάμ Αλιγιόνοβα να καταδιώκει και να χτυπάει δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 33 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αλιγιόνοβα είναι αθλήτρια και ασχολείται με την πυγμαχία, το καράτε και το τάε κβον ντο.

Στις 8 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε τη γυναίκα που εικονιζόταν στο βίντεο και της άσκησε δίωξη για χουλιγκανισμό.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε κατακραυγή, αφού η Αλιγιόνοβα είπε στον ιστότοπο Daryo ότι οι δύο άνδρες σχολίασαν το μπλουζάκι και το σορτσάκι που φορούσε και, όταν εκείνη τους έκανε παρατήρηση, την προσέβαλαν. Ο ένας από αυτούς την άρπαξε από το μπλουζάκι όταν του ζήτησε τον λόγο, οπότε εκείνη άρχισε να τον γρονθοκοπεί, ενώ ο άλλος προσπάθησε να παρέμβει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα, η αστυνομία της επαρχίας Ναμανγκάν ανακοίνωσε ότι έκλεισε την υπόθεση, αφού η κρατική υπηρεσία νεότητας και η τοπική ένωση νεολαίας εγγυήθηκαν για την Αλιγιόνοβα, αναφέροντας τα επιτεύγματά της στον αθλητισμό, το λευκό ποινικό μητρώο της και το εθελοντικό έργο που έχει προσφέρει.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης