«Όχι» της Ολλανδικής κυβέρνησης στα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς λόγω Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020, 20:48
«Όχι» της Ολλανδικής κυβέρνησης στα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς λόγω Covid-19

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ότι απαγορεύει την παραδοσιακή ρίψη πυροτεχνημάτων με αφορμή την Πρωτοχρονιά, που προκαλούν πολλούς τραυματισμούς, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να υπερφορτώσει τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, που βρίσκονται ήδη στα όριά τους λόγω του Covid-19.

«Η πώληση και η ρίψη πυροτεχνημάτων απαγορεύονται εκτάκτως» για τους εορτασμούς στο τέλος του έτους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Αυτή η απαγόρευση στοχεύει στο να «αποφευχθεί το ενδεχόμενο επιπρόσθετης πίεσης στα νοσοκομεία που έχουν ήδη κατακλυστεί και να τηρηθεί η δημόσια τάξη», εξήγησε η κυβέρνηση.

Κάθε παράβαση θα τιμωρείται με πρόστιμο 100 ευρώ και την επιβολή ποινικής καταδίκης, προειδοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φερντ Γκραπερχάους, σε μια δήλωση στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Οι εορτασμοί για την Πρωτοχρονιά στην Ολλανδία οδηγούν συχνά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με τους Ολλανδούς να ρίχνουν πυροτεχνήματα στους δρόμους και τους κήπους, μια δημοφιλής πρακτική που προκαλεί πολλούς τραυματισμούς. Τα πυροτεχνήματα αυτά αντιπροσωπεύουν μια αγορά πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Πάνω από τις μισές από τις 609 κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας είναι σήμερα κατειλημμένες από ασθενείς με Covid-19.

Τον περασμένο χρόνο, περισσότεροι από 1300 άνθρωποι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες για τραύματα που υπέστηκαν κατά τη ρίψη των πυροτεχνημάτων.

«Ακόμα και χωρίς τον αντίκτυπο του κορωνοϊού, συνιστά ένα βαρύ φορτίο για τους διασώστες και την αστυνομία αυτή τη στιγμή» του έτους, δήλωσε σήμερα (13/11) ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη τύπου που παραχωρεί.

Η Ολλανδία καταγράφει αυτή τη στιγμή περίπου 6000 νέες μολύνσεις από νέο κορωνοϊό την ημέρα.
 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020, 21:34