Μια εικόνα από το μέλλον η οποία ωστόσο αφορά το παρόν, αντικρίζει ο φανταστικός επισκέπτης της μεγαλύτερης πόλης της Κίνας όπου εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς μαζικής καραντίνας λόγω Covid-19.

Για πρώτη φορά το καθεστώς επιβάλλει τόσο σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Εικόνες βίας στους δρόμους με υπαλλήλους που φορούν ειδικές στολές, να χτυπούν πολίτες, ενώ συνεργεία περιπολούν στους δρόμους συγκεντρώνοντας κατοικίδια ζώα από άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κατοικίδια αυτά στη συνέχεια θανατώνονται. Αναρτήσεις με βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δείχνουν το τι πραγματικά συμβαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παρακάτω βίντεο ένας κρατικός υπάλληλος με στολή προστασίας χτυπά ανελέητα μια γυναίκα η οποία φέρεται να είναι και ηλικιωμένη. Την κλοτσάει και στη συνέχεια την σέρνει στο πεζοδρόμιο.

Σε ένα άλλο βίντεο ένας μπόγιας έχει ακινητοποιήσει ένα ανήμπορο ζωάκι και επιχειρεί να το μεταφέρει προκειμένου να θανατωθεί. Το ζωάκι είχε την ατυχία να ανήκει σε ασθενή από κορωνοϊο.

 

Σε ένα άλλο βίντεο θα δείτε ένα κέντρο καραντίνας για ασθενείς με Covid-19 όπου υπό τους ήχους της κομματικής μουσικής ασθενείς ανεμίζουν τα κόκκινα σημαιάκια του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας προφανώς δοξάζοντας την πολιτική ηγεσία της χώρας. Δίπλα τους στα κρεβάτια βλέπει κανείς ξαπλωμένους του ασθενείς.

 

Οι εικόνες  μοιάζουν να είναι βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ρομπότ-σκύλοι και drones περιπολούν στους άδειους δρόμους,  ενώ κάτοικοι ουρλιάζουν μέσα στη νύχτα, κλεισμένοι στα σπίτια τους.

 

Σημειώνεται πως πολλοί κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους εδώ και τρεις εβδομάδες, καθώς το lockdown προβλέπει αυστηρή απομόνωση και μαζικά τεστ για τον κορωνοϊό.

 

Η κατάσταση περιγράφεται από τους κατοίκους ως απελπιστική αφού δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για να προμηθευτόύν  τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση των Αρχών, στο τελευταίο κύμα πάνω από 200.000 περιστατικά Covid-19 έχουν καταγραφεί, αν και δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

 

 

 

Πολίτες θετικοί στον κορωνοϊό μεταφέρθηκαν σε μαζικά κέντρα καραντίνας, όπου οι συνθήκες θεωρούνται άσχημες και ανθυγιεινές. Τα σχετικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σοκάρουν.

 

 

 

 

Μάλιστα μπροστά από κάθε σπίτι ή συγκρότημα πολυκατοικιών οι αρχές έχουν τοποθετήσει φράχτες για να μην μπαίνει και να μην βγαίνει ο κόσμος.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης