Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή του Ντένβερ, στις ΗΠΑ, καθώς το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο σχολείο East High School.

Η αστυνομία του Κολοράντο αναφέρει πως, μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί δύο θύματα, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο: «Αυτή τη στιγμή, δύο ενήλικα θύματα έχουν εντοπιστεί και μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής. Πιστεύεται ότι ο ύποπτος δεν βρίσκεται πλέον στο σημείο των πυροβολισμών, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, πρόκειται για δύο καθηγητές που πυροβόλησε ένας μαθητής, ο οποίος αυτή τη στιγμή αγνοείται.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντένβερ, Ρον Τόμας, δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί στο East High School αναφέρθηκαν περίπου στις 9:50 και ότι η αστυνομία και οι ιατροί έφτασαν στο σημείο «πολύ γρήγορα» και εντόπισαν δύο ενήλικες άνδρες με τραύματα από πυροβολισμό. Όπως είπε ο ένας τραυματίας βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και ο δεύτερος σε κρίσιμη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε ένα πιστόλι, ενώ ο μαθητής τράπηκε σε φυγή από το σχολείο και οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναζητούμε τον ύποπτο», δήλωσε με τη σειρά του ο δήμαρχος Μάικλ Χάνκοκ. «Θα τον βρούμε και τον θεωρούμε υπεύθυνο για τις ενέργειές του, οι οποίες μας έθεσαν όλους σε κίνδυνο και βέβαια τα δύο μέλη του προσωπικού που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς ενώ έκαναν τη δουλειά τους και προσπαθούσαν να κρατήσουν τους υπόλοιπους ασφαλείς».

Ο δήμαρχος ζήτησε από τους κατοίκους να προσέχουν τον μαθητή, ο οποίος περιγράφεται ως 18χρονος Αφροαμερικανός που φοράει κουκούλα που θυμίζει κάσκα αστροναύτη. Ο μαθητής θεωρείται «οπλισμένος και επικίνδυνος και πρόθυμος να χρησιμοποιήσει το όπλο», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης