Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι ΗΠΑ από τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, στο Ελ Πάσο του Τέξας και στο Ντέιτον του Οχάιο.

Λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Ελ Πάσο στο Τέξας όπου 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 26 τραυματίστηκαν, σημειώθηκε ακόμη μία τραγωδία αυτή τη φορά στο Οχάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε μπαρ στην περιοχή Ντέιτον, με τις πρώτες πληροφορίες των Αμερικανικών ΜΜΕ να κάνουν λόγο για εννέα νεκρούς, μεταξύ αυτών και ο δράστης, και 24 τραυματίες.

Σύμφωνα με την Dayton Daily News η αστυνομία αναζητεί πιθανώς και δεύτερο ένοπλο, ο οποίος έφυγε από τον χώρο μέσα σε ένα σκούρο τζιπ. Αρχικά, η αστυνομία έκανε λόγο για «ένοπλο» στην East 5th Street,  έξω από το μπαρ Ned Peppers.

Η στιγμή της επίθεσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Λίγες ώρες νωρίτερα νεαρός έσπειρε τον θάνατο στο πολυκατάστημα Walmart, στην πόλη Ελ Πάσο του Τέξας. Ο ένοπλος εισέβαλε στο κατάστημα που ήταν γεμάτο κόσμο και άρχισε να πυροβολεί προκαλώντας πανικό στους πελάτες. Από τους πυροβολισμούς 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 26 τραυματίστηκαν βαριά.

«Είκοσι αθώοι άνθρωποι από το Ελ Πάσο έχασαν τη ζωή τους», τόνισε ο Γκρεγκ Άμποτ, ο κυβερνήτης του Τέξας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 20 ετών έχει τεθεί υπό κράτηση, ανέφεραν οι Αρχές του Ελ Πάσο, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ, πρόκειται για τον Πάτρικ Κρούσιους, 21 ετών, κάτοικο προαστίου του Ντάλας.

Ο μακελάρης Patrick Crusius, 21 ετών

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οπλοφόρος, 21 ετών, είχε συντάξει ένα «μανιφέστο» στο οποίο καθιστά σαφές ότι επρόκειτο για «έγκλημα μίσους».

Στις ΗΠΑ, ο συγκεκριμένος προσδιορισμός αναφέρεται σε εγκλήματα με θύματα πρόσωπα τα οποία στοχοθετούνται εξαιτίας χαρακτηριστικών όπως η φυλή, το θρήσκευμα, ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης