Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, που εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στις φυλακές Πακρόφ της περιοχής Βλαντίμιρ, 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας και άρχισε απεργία πείνας την περασμένη εβδομάδα διαμαρτυρόμενος για την συνθήκες που επικρατούν στην φυλακή, δήλωσε σήμερα με ανάρτηση του στο Instagram ότι έχει πυρετό 38,1 και έναν έντονο βήχα και πως τρεις από τους 15 κρατούμενους που βρίσκονται στην δική του μονάδα στην φυλακή εισήχθησαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα φυματίωσης.

Αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης, φίλα προσκείμενα στο Κρεμλίνο, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού RT, αναφερόμενα την Παρασκευή σε δηλώσεις του Ναβάλνι για συνθήκες κακομεταχείρισης που βιώνει στη φυλακή, παρουσίασαν την φυλακή αυτή ως «υποδειγματική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ναβάλνι αναφερόμενος στα ρεπορτάζ αυτά, δηλώνει σήμερα ειρωνικά, ότι τα ρεπορτάζ που δείχνουν τα κανάλια πανεθνικής εμβέλειας σύμφωνα με τα οποία ζει σε ιδανικές συνθήκες «με φαγητό όπως στα εστιατόρια» δεν υπάρχει ούτε μια λέξη αλήθειας. «Ο κάθε κρατούμενος προσεύχεται στον Θεό, να μην βρεθεί εδώ, σε ανθυγιεινές συνθήκες , με φυματίωση και χωρίς φάρμακα», ισχυρίζεται ο Ναβάλνι και προσθέτει, «φυσικά, συνεχίζω την απεργία πείνας», ενώ εκφράζει ειρωνικά την απορία του για το πως δεν υπάρχει κρούσμα με ιό του έμπολα.

Ο ηλικίας 44 ετών ακτιβιστής κατά της διαφθοράς ανακοίνωσε στις 31 Μαρτίου, ότι αρχίζει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησής του, κατηγορώντας παράλληλα τη διοίκηση των φυλακών για ότι αρνείται να επιτρέψει να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του και να έχει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή ενώ τον «βασανίζει». με στέρηση ύπνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης