Το δικαστήριο Λεφόρτοφσκι της Μόσχας αποφάσισε την σύλληψη του Ε.Γ. Μπόικο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την υπόθεση, καθώς είναι μυστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την εβδομάδα δικαστήριο της Μόσχας έθεσε υπό κράτηση με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας άτομα με τα επίθετα Ντοβγκν, Ρασούλοφ και Σλοβοντσίκοβα. Η Σλοβοντσίκοβα, όπως γράφει το Ria Novosti, πιθανότατα είχε τεθεί υπό κράτηση νωρίτερα στην περιοχή της Μόσχας και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στην Μόσχα όπου και κρατείται.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του BBC, από τις αρχές του χρόνου στην Ρωσία έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 26 ύποπτοι με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Το BBC επισημαίνει ότι ο αριθμός των συλληφθέντων στην Ρωσία με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας το 2023, είναι σχεδόν ο ίδιος με τους συλληφθέντες με την ίδια κατηγορία για όλο το 2022. Τον προηγούμενο χρόνο στοιχειοθετήθηκαν συνολικά 22 υποθέσεις βάσει του άρθρου περί εσχάτης προδοσίας.

Στις 18 Απριλίου η Κρατική Δούμα ( κάτω βουλή) ψήφισε τροπολογίες στον Ποινικό Κώδικα που θεσμοθετούν την ισόβια κάθειρξη για εσχάτη προδοσία. Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το ισχύον άρθρο επιβάλλονται ποινές φυλάκισης από 12 έως 20 έτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης