Τα υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας αναλαμβάνουν δράση για να καλύψουν τις ανειλημμένες υποχρεώσεις  της Βασίλισσα Ελισάβετ για «όσο χρειαστεί», καθώς το παλάτι πρόκειται να μειώσει τη δραστηριότητα της μέχρι την άνοιξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror ο πρίγκιπας Κάρολος, η Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, η Κέιτ, δούκισσα του Κέιμπριτζ, η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν μέχρι να αναρρώσει πλήρως η βασίλισσα ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, μάλιστα, αποκαλούνται αυθόρμητα πλέον «Οι υπέροχοι επτά», μια εμφανής παραπομπή στο διάσημο γουέστερν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παλάτι έχει αδειάσει όσο μπορεί το ημερολόγιο της βασίλισσας και εκτιμάται ότι δεν αναμένεται ότι το πρόγραμμα της θα συρρικνωθεί για ολόκληρο τον χειμώνα. Αν παραστεί ανάγκη βασιλικής εκπροσώπησης σε κάποια εκδήλωση, θα επιστρατευτεί ένα από τα επτά μέλη της οικογένειας.  

Οι αξιωματούχοι του παλατιού επιμένουν  ότι η βασίλισσα «δεν έχει πρόθεση να αποχωρήσει» από τα καθήκοντα της, αλλά συνειδητοποιεί ότι θα αναλάβει λιγότερα καθήκοντα στο μέλλον.

Η 95χρονη Ελισάβετ συνεχίζει να αναπαύεται στο Κάστρο του Ουίνδσορ, αφού αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη λειτουργία της Κυριακής της Μνήμης στο Κενοτάφιο. Το παλάτι ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα υπέστη μια «ατυχή» καταπόνηση στην πλάτη, η οποία την άφησε «βαθιά απογοητευμένη» που έχασε την εκδήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βασίλισσα έχει εντολές από τους γιατρούς να ξεκουραστεί για σχεδόν ένα μήνα μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο για εξετάσεις  -στην πρώτη της διανυκτέρευση σε ιατρικό κέντρο εδώ και οκτώ χρόνια-  στις 20 Οκτωβρίου.

Μια βασιλική πηγή είπε: «Η βασίλισσα παραμένει διαυγής αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να ξεκουραστεί ύστερα μετά από μια εξαιρετικά πολυάσχολη περίοδο μετά την άρση των περιορισμών του κορωνοϊού». Ένας εκπρόσωπος του παλατιού είπε ότι η βασίλισσα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει «ελαφριά καθήκοντα» ενώ αναρρώνει  και πρόκειται να πραγματοποιήσει εικονικά διαδικτυακές ακροάσεις σε λίγες μέρες.

Νωρίτερα φέτος, μετά την οργή της για όσα συνέβησαν με τον εγγονό της Χάρι και τη σύζυγο του Μέγκαν Μαρκλ,  η Βασίλισσα Ελισάβετ υποσχέθηκε μια «νέα αρχή» για την οικογένεια. Ήταν τότε που έδωσε το πράσινο φως στους επτά να αναλάβουν δημόσιες υποχρεώσεις το συντομότερο δυνατό.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σηματοδοτεί ένα δύσκολο ορόσημο για τη Βασίλισσα, καθώς το Σάββατο θα ήταν η 74η επέτειος του γάμου της με τον Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου και η πρώτη φορά που δεν θα την γιορτάσουν μαζί. «Η βασίλισσα παρηγορείται πολύ από τους συγγενείς της που συγκεντρώθηκαν φέτος και αναμφίβολα θα ανυπομονεί να είναι μαζί για τα Χριστούγεννα φέτος» ανέφερε πηγή του παλατιού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης