Αεροσκάφος συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) στη βορειοανατολική Σουηδία, με τους εννέα επιβαίνοντες να χάνουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, το αεροσκάφος μετέφερε αλεξιπτωτιστές και συνετρίβη σε ποτάμι κοντά στην πόλη Ουμέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στιγμή της πτώσης

Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα αίτια του δυστυχήματος. 

Καρέ – καρέ η πτώση του αεροσκάφους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο βίντεο στο οποίο απεικονίζεται η στιγμή της συντριβής βλέπει το «φως» της δημοσιότητας. Σε αυτό φαίνεται το αεροσκάφος να πραγματοποιεί… ελεύθερη πτώση με ιλιγγιώδη ταχύτητα πριν τη συντριβή. 

 

Η Swedavia, η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Ουμέα, υποστήριξε πως το αεροσκάφος ήταν ένα  GippsAero GA8 Airvan, ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατασκευάζεται στην Αυστραλία και σύμφωνα με τις προδιαγραφές, μπορεί να μεταφερει μέχρι οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη.

«Άκουσα έναν παράξενο ήχο κινητήρα… Σήκωσα το κεφάλι και είδα ένα αεροσκάφος να στροβιλίζεται σαν να ήταν σβούρα» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Πέτερ Λάρσον, στην εφημερίδα Dagens Nyheter.

«Αρχικά, νόμιζα ότι επρόκειτο για μια πτήση ακροβατικού αεροσκάφους, σύντομα, όμως, κατάλαβα ότι δεν ήταν έτσι» συνέχισε ο ίδιος.

Το κουφάρι του αεροσκάφους εντοπίστηκε σε ένα νησί του αρχιπελάγους που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ουμέα.

Χάρτης με το σημείο της συντριβής

Σύμφωνα με την De Telegraaf, η κυκλοφορία στα τρένα έχει διακοπεί στην περιοχή, με ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν επίσης καταφθάσει, καθώς το αεροσκάφος φέρεται να είναι γεμάτο κηροζίνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης