Βίαιες ταραχές ξέσπασαν την Παρασκευή στην πόλη Όρεμπρο της κεντρικής Σουηδίας, καθώς αντιδιαδηλωτές επιτέθηκαν στην αστυνομία ενόψει μιας προγραμματισμένης διαδήλωσης ακροδεξιών εξτρεμιστών.

Η αστυνομία ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι τέσσερα αυτοκίνητα της αστυνομίας πυρπολήθηκαν και τουλάχιστον εννέα αστυνομικοί και ένας ιδιώτης τραυματίστηκαν καθώς διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μεγάλες ομάδες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς κλοιούς και έριξαν τα οδοφράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδήλωση, η οποία είχε λάβει την άδεια της αστυνομίας, οργανώθηκε από τον Ράσμους Παλούνταν, τον αρχηγό του δανικού ακροδεξιού κόμματος Hard Line.

Η αστυνομία διέλυσε τη διαδήλωση για να ηρεμήσει την κατάσταση και αργότερα το βράδυ ανέφερε ότι οι περισσότεροι αντιδιαδηλωτές εγκατέλειψαν την περιοχή.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιδιαδηλώσεις κατά προγραμματισμένων διαδηλώσεων από τον Παλούνταν, μερικές από τις οποίες ακυρώθηκαν, σε πόλεις της Σουηδίας εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια αυτή την εβδομάδα.

Το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT μετέδωσε ότι βιαιότητες ξέσπασαν στο προάστιο Ρίνκεμπι της Στοκχόλμης αφότου ο Παλούνταν έβαλε φωτιά εκεί νωρίτερα την Παρασκευή σε ένα αντίγραφο του Κορανίου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είχαν, μεταξύ άλλων, ύποπτα κατάγματα στο χέρι.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης