Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 αγνοούνται μετά την υποχώρηση φράγματος που είχε ανεγερθεί παράνομα κοντά σε ένα χρυσωρυχείο στη Σιβηρία.

Η κατάρρευση του φράγματος στον ποταμό Σέιμπα, στην περιοχή Κρασνογιάρσκ, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι εγκαταστάσεις για τους εργαζόμενους όπου διέμεναν τα θύματα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νερό και λάσπη πλημμύρισαν τις εγκαταστάσεις, νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ οι εργαζόμενοι κοιμόντουσαν.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 αγνοούνται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Περίπου 300 άνθρωποι, έξι ελικόπτερα και έξι σκάφη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, τις οποίες περιπλέκει το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε απομακρυσμένο σημείο, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκατέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, τρεις από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε από την πλευρά του το περιφερειακό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το φράγμα είχε κατασκευαστεί προφανώς χωρίς να πληροί τους κανονισμούς και οι αρχές αγνοούσαν ακόμη και την ύπαρξή του. Ποινική έρευνα διενεργείται για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στις αρχές να συνδράμουν τα θύματα και να προσδιορίσουν τις αιτίες του δυστυχήματος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Αλεξάντερ Ους δήλωσε στην τηλεόραση ότι σχεδόν 80 εργαζόμενοι διέμεναν σε αυτές τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά στο απομονωμένο χωριό Στσετινκίνο, νοτίως της πόλης Κρασνογιάρσκ, η οποία βρίσκεται περίπου 4.000 ανατολικά της Μόσχας.

Εκτιμάται ότι συνολικά 180 άνθρωποι διέμεναν στις εγκαταστάσεις αυτές.

Το φράγμα ανήκε στη ρωσική εταιρία «Sibzoloto», η οποία προσώρας δεν έχει κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Το φράγμα δεν πληρούσε «κανέναν κανόνα», δήλωσε στην τηλεόραση ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης, Γιούρι Λαπσίν.

Πηγή: 902.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης