Στους 25 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Κίνα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 03:16
Στους 25 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Κίνα

Στους 25 ανήλθαν οι νεκροί στην Κίνα από τον νέο κοροναϊό, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των κινεζικών Αρχών. Τα κρούσματα έφθασαν τα 830, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας εξετάζονται επίσης 1.072 πιθανά κρούσματα της επιδημίας, η οποία ξέσπασε στην πόλη Βουχάν της επαρχίας Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα.

Η επιδημία εκδηλώθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς και μέχρι στιγμής κρούσματά της έχουν εντοπιστεί σε άλλες κινεζικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Πεκίνου και της Σανγκάης, καθώς και σε άλλες τέσσερις χώρες -στις ΗΠΑ, στην Ταϊλάνδη, στη Νότια Κορέα και στην Ιαπωνία.

Δύο κρούσματα του νέου κοροναϊού σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε στο αρχιπέλαγος δεύτερο κρούσμα του νέου κοροναϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας στην Κίνα, όπου πλέον οι Αρχές λαμβάνουν δραστικά μέτρα.

Ο δεύτερος ασθενής είναι ένας άνδρας 40 ετών, κάτοικος της Ουχάν, πόλης της κεντρικής Κίνας που αποτελεί την εστία της επιδημίας. «Εμφάνισε πυρετό τη 14η Ιανουαρίου, επισκέφθηκε γιατρό στην Κίνα τη 15η και τη 17η και μέχρι εκείνο το στάδιο δεν εμφάνιζε καμία ένδειξη πνευμονίας» διευκρίνισε το υπουργείο.

Ο άνδρας αφίχθη στην Ιαπωνία στις 19 Ιανουαρίου, είδε γιατρό την επομένη, χωρίς και πάλι να διαγνωστεί πνευμονία. Αυτό συνέβη «την 22η Ιανουαρίου. Νοσηλεύεται στο Τόκιο», κατά την ίδια πηγή.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που επιβεβαίωσαν πως πράγματι προσβλήθηκε βγήκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

«Ο ασθενής διαβεβαίωσε ότι δεν πήγε στην αγορά της Ουχάν, αρχική εστία της μόλυνσης, ούτε είναι σίγουρο πως ήρθε σε επαφή με οποιονδήποτε φορέα. Φορούσε συνεχώς μάσκα» συμπλήρωσε.

Τα πρώτο κρούσμα στην Ιαπωνία εντοπίστηκε πριν από μία εβδομάδα. Ήταν ένας Ιάπωνας 30 ετών που είχε επισκεφθεί την Ουχάν. Πήρε εξιτήριο αφότου του προσφέρθηκαν φροντίδες.

Στη Σεούλ, το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 08:30