Τα αποτελέσματα του τεστ για τον κορωνοϊό αναμένει η Μέρκελ - Οι ανακοινώσεις της Καγκελαρίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 16:21
Τα αποτελέσματα του τεστ για τον κορωνοϊό αναμένει η Μέρκελ - Οι ανακοινώσεις της Καγκελαρίας

Η καγκελάριος είναι καλά στην υγεία της, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι έχει ήδη υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό, με τα αποτελέσματα να αναμένονται εντός της ημέρας. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, θα συνεχίσει να ελέγχεται καθημερινά.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ζάιμπερτ, η 'Ανγκελα Μέρκελ παραμένει από χθες σε προληπτική καραντίνα, καθώς ο γιατρός που την εμβολίασε την Παρασκευή κατά του πνευμονιόκοκκου βρέθηκε στο μεταξύ θετικός στον COVID-19. Σήμερα η Καγκελάριος συμμετείχε τηλεφωνικώς στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ θα λάβει μέρος και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί ούτως ή άλλως με τηλεδιάσκεψη στις 26 Μαρτίου. Ο Γερμανός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα ότι ήδη από χθες πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και πολλοί ξένοι πρέσβεις στέλνουν τις ευχές τους στην καγκελάριο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι ο ίδιος ούτε θα μείνει σε καραντίνα ούτε θα εξεταστεί για τον κορωνοϊό, καθώς, όπως είπε, δεν συγκαταλέγεται στις κατηγορίες εκείνες για τις οποίες δίδονται τέτοιες οδηγίες. Επισήμανε δε ότι κατά τη συνάντησή του χθες με την καγκελάριο, πριν η ίδια ενημερωθεί από τον γιατρό της, τηρήθηκαν όλοι οι όροι ασφάλειας.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 16:25